Branislav Škobo izabran je večeras za predsjednika Gradskog odbora Narodne partije Srpske u Banjaluci. Izbornoj skupštini prisustvovalo je 430 delegeta.

Branislav Škobo , nakon izbora, poručio je da je grupa entuzijasta članova Narodne partije Srpske za nekoliko mjeseci narodnom pričom od čovjeka do čovjeka, od prijatelja do prijatelja, od poznanika do poznanika uspjela da izgradi i postavi čvrste temelje jedne nove političe organizacije u gradu Banjaluci NARODNE PARTIJE SRPSKE.

– Izgradili smo temelje, pred nama je tek izgradnja partijske infrastruktute, a izgradićemo je dovoljno velikom da bude nezaobilazan faktor političkog odlučivanja u gradu Banjaluci, a i Republici Srpskoj – poručio je Škobo.

On je istakao da ne  govori o političkim željama, već govori o činjenicama i dokazima, a činjenice su sve ono što su uradili u proteklih nekoliko mjeseci, a dokaz su delegati koji prisustvuju ovoj Izbornoj skupštini.

– Članovi Gradskog odbora koje će Skupština večeras izabrati ne predstavljaju nikakve interesne grupe, već predstavljaju obični narod, a to je naš glavni cilj da zaista budemo partija naroda. Samo u ovim okvirima vidim rad i razvoj, uspjeh i rezultate Narodne partije Srpske. Politički put koji smo izabrali da gradimo partiju nije lak, ali je častan i pošten, dugovječan i neuništiv, jer dobiti podršku običnog naroda nije moguće ako niste njihov izvorni predstavnik, a mi to jesmo i borićemo se da vratimo narodu ono što mu pripada, a to je prije svega sloboda i život dostojan čovjeka – poručio je Škobo.

Darko Banjac predsjednik NPS kaže da je ponosan na sve ono što je uradila partija na čijem je čelu do sada , a broj ljudi koji joj prilazi govori da smo na dobrom putu.

– Svjesni da  radimo u teškom vremenu kada se na političkom nebu RS nalazi mnogo političkih subjekata, ali odlučni da uspijemo u našoj ideji i težnji da se i naš glas čuje – poručio je Banjac.

On kaže da će Narodna partija Srpske  uvijek biti i deo nacionalnog konsenzusa o najbitnijim ekonomskim, socijalnim i državotvornim pitanjima u Republici Srpskoj, pazeći na pokušaje određenih etničkih grupa da, prekoračenjem svojih prava, dezintegrišu našu Republiku.

– Već sad mogu i da kažem da ćemo uskoro predati CIK više od 10.000 potpisa za učešće na izborima i da ćemo imati liste u svih devet izbornih jedinica – poručio je Banjac.

Izvor: Srpskainfo