Šahovski klub ” Prijedor” organizovao je međunarodni šahovski turnir ” Prijedor 2022″ koji je danas okupio preko 120 šahista.

Riječ je o turniru koji se tradicionalno održava povodom 16. maja, Dana grada.
Predsjednik ŠK “Rudar” Rade Javorić izjavio je novinarima da su kao organizatori zadovoljni odzivom velikog broja kvalitetnih šahista


“Zahvaljujuči Gradskoj upravi uspjeli smo organizovati turnir na kojem učestvuje sedam velemajstora, tri intermajstora, a posebo nam je drago da je sa nama i svjetski prvak u uzrasnoj kategoriji do deset godina, Igor Korenski”, rekao je Javorić.
Podrška grada neće izostati ni u narednom periodu, poručeno je iz Gradske uprave.
Načelnik gradskog odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko- stambene poslove Dragoslav Kabić je istakao da Grad podržava ovaj klub i u redovnim aktivnostima.
“Mi smo Rudaru besplatno ustupili određene prostorije. i podržaćemo njihove aktivnosti, prije svega na omasovljenju ove intelektualne igre uz koju djeca mogu da se razvijaju u pozitivnom smjeru”, rekao je Kabić.
Iz Šahovskog saveza Republike Srpske rekli su da se nadaju da će se ovaj ritam razvoja šaha u gradu na Sani nastaviti i u budućnosti.
“Prijedor vidimo kao mjesto u kojem je budućnost šaha u RS. Prostorije koje je ovdašnji klub dobio od grada su dokaz da smo na pravom putu. Jer bez adekvatnih prostorija i stručnog rada nema ni uspjeha ” poručio je predsjednik Šahovskog saveza RS Aleksandar Kovač.
Učesnike turnira pozdravio je Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora, a turnir je, povlačenjem prvog poteza, otvorio narodni poslanik Dražen Vrhovac.

Izvor: prijedorgrad