Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odgovorio je lideru PDP-a Branislavu Borenoviću na njegovu Tviter objavu i poručio mu da je patološki lažov.

Borenović je optužio Dodika da je dopustio uvođenje sankcija Rusiji, a činjenica je da institucije BiH, prije svega Predsjedništvo, a zatim Savjet ministara i parlament, nisu donijeli nijednu zvaničnu odluku u vezi sa sankcijama Ruskoj Federaciji.

“Dokle ćete lažima i klevetama brukati Republiku Srpsku? Zar mora i Ambasada Ruske Federacije da kaže da lažete? Vaša mržnja je endemska, laž planetarna. Kada čujem šta kažete i pokušam da razumijem, jedino shvatim da ste patološki lažovi i da patološki mrzite” odgovorio je Dodik direktno na objavu lidera PDP-a.

On je poručio da ono što opozicija radi je davno izašlo iz okvira političke borbe i istine i preraslo u destrukciju.

“Tu vam se ne može pomoći. To što vi radite izašlo je odavno iz okvira političke borbe i istine i preraslo u potpunu neistinu i destrukciju. Valjate se u blatu koje smrti zbog stalnog vašeg tapkanja u vlastitoj nemoći, ali Republikom Srpskom ne možete upravljati. Ona će ostati blistava, na radost srpskog naroda, koji vas je prozreo i koji vas prezire. Sve vam smeta osim mržnje prema SNSD i Miloradu Dodiku. Ovo je vrijeme velikih izazova, globalnih sukoba, velikog rata i neizvjesnosti. LJudi u RS treba da znaju ko laže i mrzi, ko je podanik britanske podmukle politike, vječito loše za Srbe. Srpskoj treba sigurna ruka da je vodi u nesigurnim vremenima. Vi tu ruku nemate, jer mrzite vlastiti srpski narod, zato što vas taj narod neće takve, posvađane međusobno, a pogotovo neće izdajnike britanskog kova. Živi i zdravi bili, kanite se politike, gubite vrijeme. Nije to za djecu, a narod neće izdajnike”, napisao je Dodik.

Na ovu Tviter objavu Branislava Borenovića, portparol SNSD-a Radovan Kovačević kratko je poručio: “Nisu ni botovi što su nekad bili. Dogurali i do predsjednika stranke”.