Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor i predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović razgovarali su danas sa Ketlin Kavalek , ambasadorom Misije OEBS-a u BiH.

Teme razgovora su bile aktivnosti OEBS-a u BiH i u Prijedoru kao što su realizacija akcionog plana “Kohezija u zajednici” odnosno inicijativi koja okuplja ljude da zajedno rješavaju probleme u zajednici . Pored toga konstastovano je da Grad i predstavnici OEBS-a rade u različitim oblastima kao što su Forum za bezbjednost u zajednici te podrška osnovnim školama i otvaranju prilika za mlade.Tema je bila i izgradnja spomenika ubijenoj djeci u Prijedoru.

Gradonačelnik Slobodan Javor je potvrdio da je Prijedor otvoren grad za saradnju i rješavanje svih pitanja. Izgradnja spomenika je u fazi u kojoj se od tri opcije treba usaglasiti jedna. On je istakao da su prioritetni projekti grada rješavanje pitanja infrastrukture, izgradnja bolnice, vrtića, kupovina ribnjaka, izgradnja autoputa što su projekti koji treba da doprinesu prosperitetu ove lokalne zajednice.
Predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović je naglasio da se radi na pitanju spomenika i naglasio da je bitno razgovarati sa roditeljima te djece, a ne samo sa NVO. Sastanku je prisustvovao i Jirij Rous, šef kancelarije u Banja Luci, Misija OEBS u BiH.

Izvor: prijedorgrad