Predsjedica Skupštine grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović organizovala je u gradskom parlamentu prijem za delegaciju Grada Prijedora, predsjednika Skupštine grada Mirsada Duratovića i načelnicu Odjeljenja za društvene djelatnosti Monju Kasalović, a sastanku je prisustvovao i član Gradskog vijeća za kulturu Dalibor Rožić.

Predsjedica Skupštine grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović primila je u gradskom parlamentu delegaciju Grada Prijedora, predsjednika Skupštine grada Mirsada Duratovića i načelnicu Odjeljenja za društvene djelatnosti Monju Kasalović, a sastanku je prisustvovao i član Gradskog vijeća za kulturu Dalibor Rožić.
Posjeta je upriličena u okviru održavanja manifestacije “Predstavljanje Grada Prijedora” u Novom Sadu, a tokom sastanka je razgovarano o mogućim vidovima saradnje dva grada, kako nastavku kulturne saradnje, tako i u oblasti privrede i turizma.
– Novi Sad se ubrzano razvija poslednjih desetak godina. Novi Sad je privredni i kulturni centar, univerzitetski centar, grad mladih i grad kulture. Ove godine smo Evropska prestonica kulture i očekuje nas mnoštvo kulturih događaja i manifestacija. Novi Sad nudi bogat kulturno-umetnički život i sadržaj za svakog, sa preplitanjem i prožimanjem tradicionalnih i savremenih manifestacija, domaćeg i internacionalnog karaktera i identiteta – istakla je predsjednica Marinović Radomirović.
Ona je dodala da Novi Sad održava i gaji bliske kontakte sa gradovima iz regiona, a posebno sa gradovima iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.
– Uvek smo otvoreni za saradnju i sa prijateljima je uvek lako naći zajednički jezik – zaključila je Marinković Radomirović.
Predsjedik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović zahvalio se na gostoprimstvu, izražavajući spremnost za saradnju i istovremeno zadovoljstvo što je došlo do realizacije ideje iz 2021. godine o održavanju manifestacije “Predstavljanje Grada Prijedora”.
Dvoje predsjednika se takođe složilo da postoji prostor da se ostvari i partnerstvo između lokalnih parlamenata dva grada.

Izvor: prijedorgrad