Tijelo Splićanina Mateja Periša biće ispraćeno sutra iz crkve Svetog Ante u Beogradu za Split, gdje će potom biti sahranjen.

Kako je saopšteno, tijelo će biti izloženo u crkvi od 15 do 17 sati gdje će njegov ispraćaj predvoditi mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit.

Podsetimo, Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra kod Beton Hale u Beogradu, a juče ujutru kod Ade Huje pronađeno je njegovo tijelo.

Nenad Periš, otac Mateja Periša, u Beogradu će preuzeti tijelo svog sina koji će biti sahranjen u Hrvatskoj.

Tijelo Mateja Periša izvučeno je oko 9.20 ujutru iz Dunava kada su ga u vodi primijetili kapetan i mornari jednog broda, kao i par šetača na Adi Huji. Odmah su pozvali policiju koja je ubrzo stigla na lice mjesta, prenosi Blic.

Već na osnovu garderobe i stvari koje su nađene pri tijelu policajcima i mornarima je bilo jasno da je najvjerovatnije u pitanju Periš, ali ta informacija nije mogla biti i definitivno potvrđena dok nije urađena DNK analiza.

DNK analiza je i obdukcija su rađeni po nalogu Višeg tužilaštva i po hitnom postupku su rezultati stigli već danas i potvrdili najcrnje slutnje.

Izvor: Srpskainfo