Pod simboličnim nazivom “Na stazama uspjeha”, u Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Prijedoru, danas je održana priredba na kojoj su predstavljena učenička postignuća. Da ih je u školskoj godini na izmaku bilo zaista mnogo, potvrđuju brojne nagrade sa regionalnih i republičkih takmičenja, kako iz sporta tako i u provjerama znanja.

“Osnovna škola “Petar Kočić” u toku jedne školske godine postiže zapažene rezultate u svim oblastima. Konkretno, ja sam osvojila prvo mjesto na ovogodišnjim karaokama. Ponosna sam i na uspjehe svojih školskih drugova, na koje smo se danas podsjetili”, rekla je Anđela Stanojević, učenica devetog razreda.

“Svi naši učenici i nastavnici nalaze se na toj stazi uspjeha, neko više, neko manje, ali svakako da trebamo odati priznanje svima koji su doprinijeli da se ime škole pronese u najboljem svjetlu”, rekla je Dijana Brdar, koordinator današnjeg programa.

Dan učeničkih postignuća bio je prilika za promovisanje višenamjenske sale, koja je prije dvije godine rekonstruisana donacijom Vlade Srbije. Zahvaljujući tome, imaju novu binu i prostor idealan za različite svečanosti, ali i radne sastanke.  Drugi dio sale odvojen je pokretnim vratima, a služi za dnevni boravak učenika. Osnovnu školu “Petar Kočić” pohađa 1.176 učenika, raspoređenih u centralnom objektu  i dvije područne škole. Raduje ih to što su, u vrijeme kad mnoge škole imaju problem s manjkom učenika, upisali 140 prvačića.

Izvor: kozarski