Japanski teniser Rimpei Kavakami pobjednik je ovogodišnjeg 48. Memorijalnog teniskog turnira “Dr Mladen Stojanović”, koji je ujedno i 15. ITF međunarodni turnir.
On je u finalnom meču koji je danas odigran na terenu Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović” bio bolji od Ukrajinca Oleksandra Ovčarenka , koga je savladao rezultatom 2:0, po setovima 6:2 i 6:2.Finalisti su bili zadovoljni turnirom i cjelokupnom organizacijom te najavili ponovni dolazak na prijedorski turnir.
“Danas mi je dan bio odličan , ne mogu da objasnim riječima, ali danas mi je bilo nevjerovatno dobro”, rekao je Kavakama.
NJegov protivnik, Ukrajinac Ovčarenko istakao je da je za njega turnir bio nevjerovatan.
“Drago mi je što sam bio ovdje, ovo je lijep grad i ljudi su dobri, organizacija je dobra i atmosfera i dobro sam se osjećao ovdje. Moj protivnik je bio bolji od mene, idući put se nadam da ću biti bolji od njega i pobijediti na ovom turniru”, istakao je Ovčarenko.
Direktor turnira Goran Nović je izjavio da su ovakve manifestacije značajne za razvoj i popularizaciju sporta među omladinom.
“Mi kao organizatori smo veoma zadovoljni, prije svega kvalitetom viđenog tenisa za ovih sedam dana , ali i činjenicom da smo okupili igrače sa svim kontinetata. Danas smo u finalnom meču vidjeli dva tenisera koji su pokazali veoma zavidnu vještinu i ja sam siguran da će oni imati i veoma uspješne karijere”, kazao je Nović.
Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, Monja Kasalović je u ime grada Prijedora kao pokrovitelja turnira, istakla da je grad posvećen razvoju sporta.
“Sa zadovoljstvom možemo konstatovati da smo na ovom turniru imali 69 takmičara iz 22 zemlje svijeta. Ovo je jedan od, da tako kažemo, značajnijih, najvećih međunarodnih sportskih turnira koji se održavaju u gradu Prijedoru”, istakla je Kasalovićeva
Pobjedniku je pripala nagrada od dvije hiljade evra i 15 ITP bodova, dok je drugoplasirani osvojio osam ITP bodova.

Izvor: prijedorgrad