epa09970354 Novak Djokovic of Serbia plays Yoshihito Nishioka of Japan in their men?s first round match during the French Open tennis tournament at Roland ?Garros in Paris, France, 23 May 2022. EPA-EFE/YOAN VALAT

Mats Vilander, osvajač sedam grend slem titula, impresioniran je prvim izdanjem Novaka Đokovića u Parizu.

Najbolji teniser svijeta je na premijeri na Rolan Garosu protivniku Jošihitu Nišioki prepustio samo četiri gema i tako na najbolji način pokazao da je u dobroj formi.

Poslije njegove pobjede od 6:3, 6:1, 6:0, Vilander je u komentaru za Eurosport rekao kako mu se Novak čini da je sve mlađi i da se ne primjećuje da je nedavno proslavio 35. rođendan.

– Vidite da je on sve mudriji kao teniser, taktički igra tačnije i s obzirom na njegove godine, izgleda izuzetno dobro. Ne mogu da vjerujem da igra na ovom nivou poslije onog što sam video u Monte Karlu protiv Davidoviča Fokine. Nevjerovatna je razlika. Igraće mnogo tih večernjih mečeva, mislim da njemu to i nije tako važno kao Rafi Nadalu. Možda će jedino Karlos Alkaras uspjeti da se nosi sa bilo kojom vrstom uslova, ali njega još ne mogu da stvrstam na nivo Novaka i Rafe. Moram da ga vidim kako pobjeđuje tri ili četiri meča u tri seta – rekao je on, prenosi B92.

Izvor: Srpskainfo