Završetak saobraćajnice “C-106” u Industrijskoj zoni „Celpak“, obradovao je domaća i strana preduzeća koja posluju na ovom području. Kako kažu, dobra infrastruktura otvara prostor i za nove investicije. Saobraćajnica je ukupne dužine 310 metara i širine osam metara, sa dva trotoara te pratećom infrastrukturom. Njemački „Roundliner“ zapošljava 103 radnika, a najavljuju proširenje proizvodnih kapaciteta. Zadovoljni su što imaju uređenu kanalizaciju i pristupne puteve.

“Dvije godine smo se suočavali sa istim problemom, a to je velika količina prašine u samoj proizvodnji. Novom saobraćajnicom to je riješeno, a njen završetak nam je bitan i zbog činjenice da izvozimo četiri do pet kamiona. To je takođe jedan vid olakšavanja poslovanja naše firme”, ističe direktor preduzeća „Roundliner“ Osman Džamastagić.

Jedno od preduzeća pored kojih prolazi nova saobraćajnica je firma “M&M Plastik”, koja se bavi proizvodnjom plastičnih okvira, uslužnim brizganjem i grafičkim dizajnom. Kako kažu, bilo kakvo unapređenje infrastrukture, poboljšava njihov rad i nastup pred poslovnim partnerima.

“Dobar prilaz znači i kupcima i našim poslovnim partnerima. Ipak je drugačije kada vide industrijsku zonu koja ima sve infrastrukturne objekte. Odmah je drugačiji i njihov odnos prema nama”, rekao je Drago Mandić, direktor “M&M Plastik”.

Ostalo je još da se završi vertikalna i horizontalna signalizacija te da se pusti u rad ulična rasvjeta. Nova saobraćajnica olakšaće investitorima dolazak do proizvodnih i poslovnih pogona, ali na tome se neće stati, ističu u Gradskoj upravi Prijedor.

“To je samo prvi dio. Sada idemo u realizaciju nastavka dalje izgradnje saobraćajnica u poslovnoj zoni. Ovih dana završen je projekat za saobraćajnicu ‘C-104’, koja će biti u vrijednosti oko milion maraka”, rekao je Dragoslav Kabić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove.

Saobraćajnica “C-106” projekat je grada Prijedora ukupne vrijednosti 843.000 KM, a finansira ga Vlada Republike Srpske.

Izvor: kozarski