Tokom proteklog perioda postojale su informacije koje su ukazivale da je ugrožena bezbjednost načelnika Policijske uprave Gradiške Bojana Škorića, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Podsjetimo, u noći između ponedjeljka i utorka zapaljena je Škorićeva vikendica na području Cerovljana kod Gradiške, a do sada niko zbog ovog napada nije uhapšen.

Izvor Srpskainfo uključen u istragu rekao je da je policija nedavno došla do operativnih saznanja da je ugrožena bezbjednost načelnika Škorića.

– Zadnjih mjeseci veoma su pojačane aktivnosti policije i došlo se do određenih saznanja da bi mogla biti ugrožena Škorićeva bezbjednost, a da iza svega stoji Dušan Lovrenović ili njegova kriminalna grupa – ističe naš sagovornik.

Poligraf

Kako smo ranije pisali, Lovrenović je osumnjičen da je bio na čelu velike kriminalne grupe koja je razbijena akcijom „Storidž 2“. On je tada izbjegao hapšenje, ali je nedavno priveden u Hrvatskoj.

Izvor Srpskainfo kaže da su ova operativna saznanja veoma ozbiljno shvaćena i da su se preduzimali određeni koraci, ali da se u tim saznanjima nisu spominjale informacije da bi mogla biti ugrožena i imovina načelnika policije.

Nakon što je ugašen požar, policija i tužilac su obavili uviđaj, a na lice mjesta upućen je veliki broj pripadnika raznih policijskih Uprava, kao i pripadnici SAJ i Žandarmerije.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

– Tokom utorka i srijede preduzete su intenzivne operativne aktivnosti kako bi se što prije došlo do osoba koje su odgovorne za ovaj napad. Obavljeni su informativni razgovori s velikom brojem osoba koje su bezbjednosno interesantne i za koje se zna da su pripadnici određenih kriminalnih grupa sa ovog područja – pojasnio je izvor Srpskainfo.

On je istakao da je više osoba podvrgnuto i poligrafskom ispitanju, sve u cilju kako bi se prikupilo što više informacija koje mogu biti bitne za dalji rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Nema svjedoka

Naš sagovornik ističe da za sada nema informacija da je neko primijetio napadače kada su podmetnuli požar.

– Jedna ili više osoba je neopaženo prišla vikendici, polila je zapaljivom tečnošću i zapalila, te nakon toga pobjegla u nepoznatom pravcu – ističe naš sagovornik.

Kako pričaju mještani Cerovljana, u njihovom selu ne postoje policijske kamere koje bi mogle pomoći u pronalasku odgovornih osoba.

– Legao sam da spavam kada sam primjetio veliku vatru, ali sam čuo i da je dosta automobila prošlo. Kada sam ustao vidio sam da gori Škorićeva vikendica, a primijetio sam i da je Bojan bio tamo i da je pokušavao da ugasi vatru – kaže naš sagovornik.

Kada je riječ o Dušanu Lovrenoviću, on je sin Milivoja Lovrenovića, za kojim traga policija u regionu zbog raznih krivičnih djela, a prije svega zbog profesionalnih ubistava.

Droga i oružje

U akciji „Storidž 2“ uhapšeno je više osoba, koje se sumnjiče da su radili za Dušana Lovrenovića.

On je bio na čelu grupe koja je, između ostalog, bila zadužena za prebacivanje većih količina narkotika u Hrvatsku, kao i u druge zemlje Evropske unije. Prema policijskim informacijama, veoma dobro je sarađivao sa svim većim kriminalnim grupama u Srpskoj.

Prilikom komunikacije koristili su telefone s aplikacijama „Skaj“ i „Anom“, koje je policija dešifrovala i došla do neoborivih dokaza protiv njih. Pripadnik ove kriminalne grupe bio je i Dalibor Railić Dugi, koji je osumnjičen da je naručio ubistvo načelnika Kriminalističke policije PU Prijedor, Željka Bašića.

Prije ove akcije, policija je u Gradiški pronašla i sakriveno skladište s oružjem, koje je bilo namijenjeno za dalju prodaju.

Tokom istrage protiv Lovrenovićeve grupe policija je došla i do podataka da postoje informacije da su oni, između ostalog, prodavali i oružje grupi na čijem čelu je bio Veljko Belivuk, poznat kao Velja Nevolja.

ZAPALJENA PRODAVNICA

Isto veče kada je zapaljena vikendica Bojana Škorića, planula je i radnja polovne robe, čiji vlasnik je nedavno penzionisani policajac Zoran Polić. Tokom uviđaja utvrđeno je da je i u ovom objektu požar podmetnut, a sumnja se da iste osobe stoje iza oba napada.

Prema nezvaničnim informacijama, Polić je učestvovao u pomenutim akcijama na području Gradiške, pa se sumnja da je to motiv napada na njegovu imovinu.

Izvor: Srpskainfo