U Gradskoj upravi u organizaciji Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Banjaluka juče je održana javna prezentacija izmjene Nacrta regulacionog plana za dio centralnog područja. Ogorčeni građani uputili su jasno pitanje gradonačelniku, koji juče nije našao za shodno da se pojavi na javnoj raspravi povodom prezentacije Nacrta regulacionog plana grada kojim upravlja: Stanivukoviću, je li to najgori glas koji smo ikad dali?

Prethodnih dana u Banjoj Luci uveliko se pričalo o Nacrtu regulacionog plana. Građani su na iznesene prijedloge negativno reagovali, a svoje nezadovoljstvo su potvrdili jučerašnjim dolaskom na prezentaciju.

Da je ogorčenje i razočarenje novom gradskom administracijom i samim gradonačelnikom Stanivukovićem ogromno svjedoče i komentari građana s jučerašnjeg skupa:

„Draško zaustavi ovo, sve si uradio pogrešno. Njegov pi-ar (menadžer) će mu reći nešto drugo, da se slika s dječicom, kučićima… Nema nijedne objave (na društvenim mrežama) o ovom problemu, ni kod njega ni kod Milade, samo kučići i mačići, žardinjere, cvijeće… Ja sad kažem, je l’ to najgori glas koji smo dali?. Zaustavi čovječe plan, haos praviš, eto to mu recite“, poručila je ogorčena Banjalučanka.

Iz sale su se mogla čuti dobacivanja ostalih prisutnih: „Vrlo bzo se pokazalo kakav je. Kajemo se što smo glasali za njega“.

Da je gradonačelnik obećavao kule i gradove, ništa nije ispunio od navedenog, a sve to promovisao na društvenim mrežama kao završena rješenja za Grad i građane, svjedoči komentar Banjalučanke koja je sve prisutne podsjetila na objavu Stanivukovića na društvenim mrežama iz avgusta 2021. godine: „Blizu smo konačnog idejnog rješenja povodom čuvene Rupe u centru grada“.

„Gradonačelnik koji treba da zna kakav je važeći regulacioni plan u tom trenutku pregovara za nešto za šta nema nema formalno- pravne uslove. On očito pristaje, a ne pita javnost.“

Građani su ogorčeno reagovali i na potpisnika Odjeljenja za prostorno uređenje Vuka Višekrunu upitavši ga: „Šta ste vi radili kao stručna službena lica ovoga grada, ako nemate formalno- pravne uslove? Treba sve uslove da steknete pa da pregovarate s investitorom i da pitate nas građane. Ovako ste nas doveli pred svršen čin“, bili su samo neki od komentara ogorčenih građana.

Dok su Banjalučani pokušali da dođu do konačnog rješenja za Banju Luku Stanivuković je šetao ruku pod ruku s njemačkim diplomatom Kristijanom Šmitom, a na građane i njihove probleme još jednom je zaboravio.

Detalje sa jučerašnje javne prezentacije Nacrta regualcionog plana pogledajte ovdje.

Izvor: banjaluckeprice.net