Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nakon izbačene zastave Republike Srpske, sada je maknuo ikonu iz Gradske uprave. Ikona se, kao i ranije prilikom zvaničnih posjeta, nalazila u Kabinetu gradonačelnika, a sada su je zamijenili globusom, o čemu svjedoče fotografije.

Kako kažu komentari na društvenim mrežama, Stanivuković ponovo podilazi strancima i obezvrijeđuje vjeru, svoj narod i građane Banjaluke. Nakon izbačene zastave Republike Srpske iz Gradske uprave ovaj put je sklonjena ikona.

Podsjećamo, prilikom posjete gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić Banjaluci zastava Republike Srpske koja je bila u centralnom holu Gradske uprave je tada uklonjena.

Građani su na društvenim mrežama ozbiljno osudili ovaj postupak skidanja zastave, a sada uklanjanje i ikone koja je inače uvijek na istom mjestu stajala, što se može jasno vidjeti na slikama ranijih sastanaka.

Stanivuković je ovim potezom ponovo potvrdio da se njegova djela zasnivaju na lažnom patriotizmu i izdaji srpskog naroda, komentarišu građani.

Izvor: banjaluckeprice.net