Stručnjaci za ljubav naglašavaju da nije ništa neobično da se na početku braka pitate da li je to stvarno ljubav za cijeli život i da li ste zaista pronašli svoju srodnu dušu.

Bez obzira na to da li se upravo izgovorili sudbonosno “da” ili svoje godišnjice više ne možete da nabrojite na prste obje ruke – postoje jasni znakovi koji otkrivaju da će vaš brak opstati.

1. Ne ignorišete se međusobno

Dobar brak je izgrađen na temeljima dobre komunikacije. Ali, kad jedan partner redovno nije prisutan duhom ili se ponaša kao da ima zanimljivije stvari da radi dok supružnik govori, prezir se lako može pojaviti u vezi.

Česta bolna tačka mnogih parova u današnje vrijeme je “čeprkanje” po mobilnom dok jedan partner pokušava da razgovara. Parovi koji često slušaju jedno drugo, bez obzira koliko su mali ili veliki ti razgovori, imaju daleko više šanse za srećniji zajednički život.

2. Inspirišete jedno drugo da budete bolji

Odnos koji je izgrađen na uzajamnoj motivaciji i inspiraciji je sigurno jak. Vaš partner bi trebalo da vas inspiriše da pokazujete i dajete najbolje od sebe, da se suočite sa problemima i mijenjate svijet na bolje.

3. Stvari rješavate kompromisom

Ukoliko je kompromis glavno rješenje za rješavanje problema i prekid svađe i vama i partneru, znajte da ste na dobrom putu da sa tom osobom proživite mnogo godina. Impulsivno donošenje odluka ionako nikada nije bila dobra stvar.

4. Možete o svemu da razgovarate

Pravi partneri govore sve jedno drugom. Nekada nije lako reći ono što nas muči ili nam je na umu, ali srodne duše ne kriju stvari ni u onim trenucima kada “istina može da boli”,piše “Telegraf.rs“.