Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske realizovali su 25. i 26. maja 2022. godine dvodnevnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na “pojas i mobilni telefon”, u okviru koje je sankcionisano 3.050 učesnika u saobraćaju, saopšteno ej iz MUP-a Srpske. .

Za vrijeme trajanja akcije ukupno je kontrolisano 4.164 vozila i vozača od kojih je zbog prekršaja korišćenja mobilnog telefona koji nije prilagođen u vozilu, od strane vozača sankcionisan 541 vozač.

Zbog nekorišćenja bezbjednosnog pojasa od strane vozača, suvozača i putnika u vozilu sankcionisano je 2.322 vozača, suvozača i putnika u vozilu, navodi se u saopštenju.

Zbog korišćenja mobilnog telefona ili slušalica u oba uha od strane pješaka prilikom kretanja kolovozom sankcionisano 187 je pješaka.

Iz MUP-a Srpske apeluju na sve učesnike u saobraćaju da prilikom učešća u saobraćaju poštuju zakon i da se ponašaju odgovorno, kako bi doprinijeli sopstvenoj bezbjednosti, ali i bezbjednosti drugih učesnika.

Izvor: ATV