Ne prestaju prozivke na relaciji Željka Cvijanović- Branislav Borenović. A u sve su se danas umiješali i lideri SNSD-a Milorad Dodik i SDS-a Mirko Šarović. Sve je počelo od Londonske berze a završilo kod toga kome su više odgovarali potezi Pedija Ešdauna.

Borenović tvrdi da je Ešdaun političkom egzekucijom funkcionera SDS-a i PDP-a otvorio put na učvršćavanju vlasti SNSD-u. Dodik mu poručuje je upravo on jedini od političara koji se suprostavio diktaturi Pedija Ešdauna.

“Lider PDP-a Branislav Borenović, po običaju, 90 odsto izmišlja i 100 odsto laže i o vremenu diktature Pedija Ešdauna. Što se tiče spiskova za odstrel, neka pita svog počasnog predsjednika, ali i koalicionog partnera Mirka Šarovića ko je sarađivao s Ešdaunom i kako su ljudi smjenjivani u to vrijeme. Mladen Ivanić i Mirko Šarović će mu sve reći, ne moraju javno! Uostalom Ešdaun javno hvalio ko su mu bili jataci u autobiografiji “Srećan život”, napisao je lider SNSD-a Milorad Dodik.

Iz SNSD-a su pozvali i Borenovića da odgovori u kojem su periodu članovi PDP-a sticali imovinu po Velikoj Britaniji, zapošljavali porodicu i da li su oni tamo munjevito napredovali u karijeri. Na to nije odgovorio ali je zato pozvao lidere snsd-a da objave sve vezano za njegovu imovinu u Velikoj Britaniji. Tvrdi Borenović i da se funkcionirama SNSD-a priviđa Velika Britanija a da za to postoje dva razloga.

“Nervoza zbog poslova koje su obavili u toj zemlji, a za koje sa svojim kompanjonima mogu odgovarati pred našim pravosuđem ili imaju posebne, sentimentalne lične veze sa tom zemljom”, napisao je Borenović.

Mirku Šaroviću je smetalo to što je Željka Cvijanović izjavila je da se patriotizam PDP-a Branislava Borenovića i SDS-a vidio onda kada su isporučivali Srbe sudovima. Kako je rekao sreća je što nivo patriotizma ne mjeri Željka Cvijanović niti SNSD. Odgovor je stigao i Šaroviću i Borenoviću ali po pitanju nekretnina, koju po svemu sudeći obojica zaborave da imaju.

“Što se tiče Branislava Borenovića, koji sada vodi PDP, on možda i nema imovinu u Velikoj Britaniji, a od onih drugih, na koje je aludirao bivši visoki funkcioner te partije, Borenović se očito odmiče, ali ne negira.

Nadam se da nisu zaboravni kao Mirko Šarović koji je propustio da prijavi šta sve ima po Srbiji. Bitno da znaju prozivati druge. Pa, ako Šarović ima zato što se, kako nemušto objasni, njegova porodica bavi nekretninama, čime su se onda ovi u PDP-u bavili ili se bave, kad je imaju po Velikoj Britaniji?”, poručuje potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović.

Željka Cvijanović im je pojasnila da to nije ništa lično i da vjeruje da se Borenović neće opet naljutiti kao kad je rekla da kao predsjednik partije ne smije ići u kandidaturu za pojedinačne funkcije. Mirko Šarović barem o tome razmišlja, mada mjerka da bude suprotna onoj na koju će se kandidovati Milorad Dodik”, rekla je Cvijanovićeva.

Izvor: ATV