Mladi predstavnici sportskih klubova, omladinskih organizacija, neformalnih grupa, udruženja i drugih organizacija družili su se danas sa gradonačelnikom Prijedora, Slobodanom Javorom. Bila je to prilika i da ga upoznaju sa problemima sa kojima su suočeni. Kako kažu, trenutno im je najpotrebniji novi prostor za Omladinski centar. Bilo je govora i o volonterskom servisu.

”Odlučni smo da idemo ka tome da Omladinski savjet dobije novi prostor u kome bi smo mogli da realizujemo  aktivnosti Omladinskog centra, Omladinske zadruge, volonterskog servisa i svega onoga što je danas neophodno omladini”, rekla je Marina Krneta ispred Omladinskog savjeta Prijedor.

Omladinski centar  u Prijedoru fukcionisao je prije 20 godina, podsjećaju u Omladinskom savjetu Republike Srpske. Prvi čovjek grada pokazao je razumijevanje za obnavljanje njegovog rada, ali još nije poznata tačna lokacija.

”Postoji jaka inicijativa gradonačelnika i Gradske uprave, zajedno sa predsjednikom Skupštine, da se ide u realizaciju tog prostora. Omladinski savjet Prijedor zajedno sa Omladinskim savjetom RS treba da uputi zvaničan dopis gradu Prijedoru sa tom inicijativom i mi ovdje svi imamo zeleno svjetlo da radimo na tome i da uspostavimo taj Omladinski centar”, naveo je Ognjen Vukojević, član Upravnog odbora OS RS.

Razgovor mladih sa gradonačelnikom realizovan je u okviru projekta ”Ti se pitaš” koji se sprovodi Omladinski savjet Republike Srpske u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije, a finsira ga Austrijska razvojna agencija.

Izvor: kozarski