Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvuje večeras u Prijedoru dobrotvornoj večeri za izgradnju Svetosavskog parohijskog doma pored Hrama Svetog proroka Ilije u naselju Urije.

Predsjednica je zajedno sa protojerejem stavroforom Mladenom Majkićem i gradonačelnikom Prijedora Slobodanom Јavorom obišla gradilište Svetosavskog doma.

Cvijanović je rekla da je ova lokalna zajednica dobar primjer saradnje lokalne i republičke vlasti.

– Ima tu još velikih stvari i izazova koje treba rješavati. Zahvalna sam i lokalnim vlastima za inicijativu koju oni pokazuju, ali i saradnju koju pružaju republičkim institucijama – istakla je ona.

Predsjednica je rekla da joj je zadovoljstvo vidjeti kako teče izgradnja Svetosavskog doma.

– Zadovoljna sam i srećna što kao predsjednica Republike mogu da nekim manjim dijelom učestvujem u realizaciji ovako sjajnog projekta. Uvijek se osjećam dobro u Prijedoru ne samo zato što sam počasni građanin, nego i zbog toga što se ovdje može mjeriti napredak onoga što republičke i lokalne vlasti zajedno rade. Sigurna sam da će svi građani Prijedora imati korist od ovakvih projekata – rekla je Cvijanović.

Protojerej-stavrofor Majkić rekao je da se danas slavi Spasovdan, te da je tokom protekle godine urađena polovina posla na izgradnji svetosavskog doma.

– Radujemo se ovdje na ovom svetom mjestu, gdje smo, evo, nakon godine dana, ponovo o Spasovdanu, u novosagarađenom svetosavskom domu gdje su se sabrali svi naši važni i uvaženi gosti, a između mnogih i predsjednica Republike Srpske – rekao je Majkić.

Radovi na ovom svetosavskom domu počeli su prije godinu dana.

Za izgradnju je obezbijeđeno 230.000 KM, a do sada je utrošeno oko 90 odsto tih sredstava.

Prvo donatorsko veče sa namjenom izgradnje objekta od 500 metara kvadratnih za 200 ljudi održano je u junu prošle godine.

Izgradnju su inicirali mještani Urija, s ciljem da parohijski dom služi i kao svetosavski omladinski dom.

Autor: RTRS