Delegacija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske /IRB/ posjetila je Privrednu komoru Srbije u Beogradu, gdje je razgovarano o zajedničkim aktivnostima na polju promocije investicionih mogućnosti, potencijala i projekata Republike Srpske i Srbije radi privlačenja stranih investicija.

Iz IRB je saopšteno da su predstavnici Privredne komore Srbije upoznati i sa detaljima upravo završenog investicionog profila Republike Srpske i profila njenih lokalnih zajednica.

Delegacije su dogovorile aktivnosti predstavljanja investicionih mogućnosti i potencijala lokalnih zajednica iz Srpske određenim privrednim subjektima u Srbiji koji imaju interesovanja da privredne aktivnosti prošire na teritoriji Republike Srpske.

Na sastanku je bilo riječi i o poslovnim projektima prekogranične saradnje, kao i o razmjeni iskustava u ovoj oblasti.

Zaključeno je da IRB i Privredna komora Srbije redovno razmjenjuju informacije na polju promocije stranih investicija i pomažu u uspostavljanju kontakata sa zainteresovanim stranim investitorima, navedeno je u saopštenju.

Sastanku je prisustvovao i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Iz IRB-a su naveli da je riječ o prvom u nizu događaja koji će biti organizovani radi promocije investicionih potencijala Republike Srpske.

Sredinom juna IRB će, u saradnji sa Predstavništvom Srpske u Austriji, predstaviti investicioni profil Republike Srpske i u toj zemlji, a biće organizovani i sastanci sa austrijskim privrednicima o mogućnostima ulaganja u Srpsku.

Autor: RTRS/prijedor24h