Jedna od glavnih preokupacija gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića je fotografisanje. Pored fotografa Aleksandra Čavića, Stanivuković je angažovao i mladog fotografa Sergeja Ćukovića da ga prati u stopu. Kako pojedini mediji pišu, Ćuković je blizak Stanivukoviću privatno. Zajedno odlaze na različite destinacije, a Stanivuković mu je osim skupe profesionalne opreme, kupio i automobil.

Iako je Stanivuković tokom predizborne kampanje obećavao uštede ništa se od toga nije desilo. Iz ranijih pisanja medija Stanivuković je Ćukoviću nabavio profesionalu opremu koja je građane najvećeg grada Srpske koštala 4.617KM. Da su njih dvojica veoma bliski, ne krije mladi Ćuković koji često objavljuje fotografije gušta sa Stanivukovićem. Zimski odmor prošle godine zajedno su proveli na Kopaoniku.

Na šta se troši i gdje odlazi novac građana Banjaluke oni još uvijek nisu ni svjesni. Ne znaju da je gradonačelniku Stanivukoviću jedino važno imati profesionalne fotografe oko sebe koji će prikriti nerad nove gradske administracije. Fotografije donekle i mogu, ali rupe na banjalučkim ulicama i prerasla trava po gradskim i prigradskim naseljima nikako ne mogu.
Foto: Sergej Ćuković/GRAD BL
Izvor: banjaluckeprice.net