Ekologija, priroda, flora, fauna, Prijedor i turizam, neke su od tema maskenbala “Svijet dječije mašte”, koji je danas održan u Ljetnoj bašti u Prijedoru.

Učestvovali su mališani prijedorskih vrtića “Radost” i “Miki i Mini”, kao i udruženja “Golub” i “Žene u umjetnosti” te učenici 14 osnovnih škola Prijedora i Oštre Luke. O maštovitosti kostima govore motivi poput kapljice vode, zlatne ribice do ribarskog odijela.
“Prvi put učestvujem na ovom maskenbalu i jako mi je lijepo. Maskirao sam se u ribara, a ponijeću samo lijepe utiske s ove manifestacije”, rekao je Srđan Zavišić. Stručni žiri imao je pune ruke posla, a po riječima Senke Spasojević, člana žirija, svi učesnici maskenbala bili su i pobjednici.

“Uživali smo u kreacijama koje su osmislili djeca, njihovi roditelji i nastavnici, a uz pomoć kojih su nas mladi prenijeli u svijet svoje mašte. Za nas su svi oni pobjednici. Sretna sam što se ovoliki broj učesnika odazvao. Ovo je jedna od najveselijih gradskih manifestacija kojom i počinje Kulturno ljeto u Prijedoru”, rekla je Spasojevićeva.
Maskenbalu je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević koji je, u ime Gradske uprave Prijedor, zahvalio mališanima koji su, kako je rekao, uljepšali današnji dan. Maskenbal “Svijet dječije mašte” održan je u okviru “Prijedorskog ljeta kulture”, u organizaciji Grada i prijedorske Turističke organizacije.

Izvor: prijedorgrad