Predsjednik Vlade Mađarske Viktor Orban zahvalio je srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na čestitki koju mu je uputio povodom njegovog imenovanja za premijera, poručivši da Republika Srpska i u narednim godinama može računati na njegovo prijateljstvo i podršku.

Orban je istakao da su zajednička domovina Evropa i u njoj Mađarska zakoračile u deceniju izazova i u eru punu opasnosti.

– Građani Mađarske su 3. aprila jasno podržali bezbjednu, slobodnu i jaku Mađarsku koja sa ponosom čuva svoju kulturu i vjerske tradicije. Vlada Mađarske će na osnovu tog povjerenja i dalje biti na snazi konstruktivnog mira. Sačuvaćemo naše dosadašnje rezultate, odnosno učinićemo sve u interesu obnove Evrope utemeljene na hrišćanskoj civilizaciji i na suverenim nacijama – istakao je Orban.

On je naveo da ga raduje što srpski i mađarski narod dijele sve te vrijednosti.

– Želio bih da vas uvjerim, gospodine predsjedniče, da Republika Srpska i u narednim godinama može računati na naše prijateljstvo i podršku. U obavljanju vaše odgovorne dužnosti, želim vam dobro zdravlje i nove uspjehe – poručio je Orban u pismu Dodiku.

Autor: SRNA/RTRS