Koalicioni partneri na lokalnom nivou u Banjaluci, SNSD i DEMOS su konačno postigli dogovor oko fotelja u preduzeću “Dep-ot”.

Nadzorni odbor preduzeća imenovao je danas ponovo Željka Savića iz DEMOS-a za novog direktora preduzeća, samo dan nakon što ga je smijenio, saznaju mediji.

Na upravo završenoj sjednici Nadzornog odbora za zamjenika direktora imenovan je Novo Grujić koji je 13 godina bio u direktorskoj fotelji, dok će funkciju tehničkog direktora obavljati Milenko Jaćimović, takođe iz DEMOS-a.

Ovom sjednicom zaustavljena je kadrovska vrteška započeta juče ujutro kada je Savić prvo imenovan za direktora, a onda zatim ubrzo i smijenjen.

Podsjećamo, po koalicionom dogovoru na lokalnom nivou između DEMOS-a i SNSD-a, rukovodeće pozicije u ovom preduzeću su trebale pripasti stranci Nedeljka Čubrilovića.

Da bi se to desilo, Novo Grujić (SNSD) je morao da napusti funkciju. Kako bi ga nagovorili da što lakše preda fotelju, skupština preduzeća je izmjenila sistematizaciju i namjenila mu poziciju zamjenika direktora.

On je zatim prošle sedmice podnio ostavku, a na njegovo mjesto je juče imenovan DEMOS-ov Željko Savić.

Savić je trebao Grujića da imenuje za pomoćnika, ali to nije uradio jer Nadzorni odbor nije dao saglasnost da mjesto tehničkog direktora popuni neko iz DEMOS-a, što su opet ovi smatrali da im pripada po dogovoru sa SNSD-om.

To ga je kako se ispostavilo, koštalo direktorske fotelje jer ga je Nadzorni odbor, nedugo nakon imenovanja smijenio.

Ipak, iako se špekulisalo kako će dvije stranke raskinuti koaliciju u Banjaluci, dogovor je ipak postignut.

Autor:bl portal, foto: depot