Potpredsjednik Narodne skupštine Denis Šulić izjavio je da je u vremenu kada cijeli svijet vodi rasprave o bezbjednosnoj situaciji samo za Јelenu Trivić i PDP nelogično da i parlament Srpske raspravlja o tom pitanju, vjerovatno “zbog toga što su dobili nalog od svojih mentora iz inostranstva”.

Šulić je istakao da stav Trivić da – predstojeća posebna sjednica Narodne skupštine o mjestu i ulozi Republike Srpske u svjetlu međunarodne političke i bezbjednosne situacije neće iznjedriti ništa dobro – može da ima dva uzroka.

– Prvi je potpuni politički deletantizam zbog kojeg misle da Srpska ne treba da u svom najvišem zakonodavnom organu raspravlja o međunarodnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji u trenutku kada Srpska i Srbije trpe pritiske zbog neuvođenja sankcija Ruskoj Federaciji i kada se pretpostavlja da baš zbog toga imamo dojave o bombama u našim školama i bolnicama – rekao je Šulić.

Drugi uzrok je, dodao je on, “vjerovatno zbog toga što su dobili nalog od svojih mentora iz inostranstva” da budu protiv sjednice Narodne skupštine kojoj će prisustvovati i ruski ambasador Igor Kalabuhov.

– Ovo govorim prije svega jer smo imali priliku da vidimo predsjednika PDP Branislava Borenovića koji je, vjerovatno, u ime svoje stranke, zauzeo stranu u ovom sukobu, kada se slikao sa zastavom Ukrajine. A, stav i Srbije i Srpske po ovom pitanju je neutralnost – naglasio je Šulić.

On je istakao da će na posebnoj sjednici Skupštine narod Srpske dobiti priliku da se upozna sa jasnim, tačnim i sveobuhvatnim informacijama o trenutnoj situaciji koja se, itekako, reflektuje na sve građane Srpske, od aspekta porasta cijena do bezbjednosnih prijenji kojima su đaci, učitelji, ljekar i pacijenti u zdravstvenim ustanovama bili izloženi.

Autor: SRNA/RTRS