Generalnom direktoru Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vladi Đajiću danas je u Austriji uručena zlatna plaketa za uspješnu saradnju i poseban doprinos i afirmaciju srpske zajednice u Beču koju mu je dodijelila Zajednica srpskih klubova u Beču.

Zajedno sa šefom predstavništva Republike Srpske u Austiji Mladenom Filipovićem, ambasadorom Srbije u Austriji Nebojišom Rodićem, predsjednikom Udruženja srpskih klubova u Beču Lukom Markovićem i brojnim privrednicima i kulturnim radnicima iz Austije, Đajić je prisustvovao fudbalskoj utakmici veterana Crvene zvezde i YU Јugo lige, koja je odigrana pred nekoliko hiljada ljudi.

Obraćaju će prisutnima, Đajić se zahvalio na priznanju i prenio pozdrave zvaničnika Republike Srpske, posebno predsjednice Srpske Željke Cvijanović i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

– Drago mi je da se naši zemljaci u Austriji okupljaju, druže i podržavaju i vole svoju Republiku Srpsku. Hvala od srca za dodijeljenu plaketu i obećavam da ću i dalje raditi na povezivanju dijaspore sa svojim maticama Republikom Srpskom i Srbijom. UKC Repubike Srpske ima jako dobru saradnju sa najvećom Kliikom AHK iz Beča koja će se nastaviti i u narednom periodu – rekao je Đajić.

Autor: RTRS