Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević podsjetio je danas da je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posjetio Banjaluku i Istočno Sarajevo, te da će se srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastati sa njim u utorak u Beogradu, a 17. juna i sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Rusiji.

Reagujući na objavu na Tviteru lidera PDP-a Branislava Borenovića u kojoj je upitao “zašto Dodik ne pozove i održi sastanak sa Lavrovom u Banjaluci ili Istočnom Sarajevu ili Sarajevu ili bilo gdje u Srpskoj i BiH, ako je tačno da BiH nije uvela sankcije Rusiji”, Kovačević je naveo da je “Lavrov posjetio i Banjaluku i Istočno Sarajevo tek kad je bio siguran da neće susresti nikoga iz PDP-a, kao i da je PDP-ov ministar /Igor/ Crnadak obišao cijeli svijet, a da je zaobišao samo Rusiju”.

– Dokle bi tek ovaj čovjek dogurao kad bi još znao i čitati – napisao je Kovačević povodom navoda Borenovića da najavljeni susret u Beogradu potvrđuje činjenicu da se BiH pridružila sankcijama Savjeta EU protiv Rusije.

Kovačević je prethodno naglasio da ne postoji nijedna odluka, nijedne institucije BiH o situaciji o Ukrajini, a pogotovo o uvođenju bilo kakvih sankcija Ruskoj Federaciji.

Autor: RTRS