Uobičajena praksa tima za komunikacije Gradske uprave Banjaluka je da ne daju odgovore na postavljena novinarska pitanja. Tim za komunikacije Gradske uprave Banjaluka već duži period ne odgovara na pitanja portala Insajder.in, a jedno od njih je bilo: Ko su savjetnici u Gradskoj upravi (Kabinetu gradonačelnika i odjeljenjima/odsjecima)? Takođe i portal banjaluckeprice.net slao je pitanja na različite teme po četiri, pet puta i nikada nam odgovor iz Gradske uprave nije stigao. Pa je tako javnost ostala bez odgovora, između ostalog, kada će gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sankcionisati Nebojšu Drinića potpredsjednika GrO PDP-a zbog korišćenja službenog automobile Gradske uprave u private svrhe.

Iako su dužni da medijima daju odgovore na postavljena pitanja, Tim za komunikacije Gradske uprave to ne radi.

Insajder. in je pomenutu temu obrađivao nakon što se u javnosti pojavila informacija da je Stanivuković imenovao znatno više savjetnika od svog prethodnika Igora Radojičića, a kako nisu dobili odgovor ,,druge strane” nisu bili u mogućnosti baviti se svojim poslom: Informisanjem javnosti.

“Tim za komunikacije ne bi trebalo da bude samo dobra fotografija i video klip ,,mirotočivog”, naprotiv, Tim za komunikacije treba da komunicira sa javnošću/medijima i odgovara na pitanja koja su u interesu javnosti, jer za to primju plate, a koje obezbjeđujemo mi koji radimo u realnom sektoru”, jasni su novinari ovoga portala.

Budući da Grad Banjaluka ne postupa u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama portal Insajder. in piše da će pokrenuti pravnu proceduru pred nadležnim sudom za dobijanje traženih informacija.

Izvor: banjaluckeprice