Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović iskazali su danas opredjeljenje da nastave sa ulaganjima u razvoj Manjače, koja je postala epska priča.

Dodik je istakao da se već dvije decenije ovom kraju nastoji dati nova dimenzija života.

– Uspjeli smo da uradimo mnogo kada je riječ o komunalnoj infrastrukturi, izgradili smo vodovode. Drago mi je što sam dolazeći ovdje vidio da se grade nove kuće i stambeni objekti koji će omogućiti ljudima da se vrate u ove krajeve – rekao je Dodik u Stričićima, gdje je prisutvovao okupljanju parohijana ovog kraja.

On je istakao da se ljudi, koji su porijeklom sa ovih krajeva, nikada nisu odrekli Manjače.

– Ovdje smo da damo podršku razvoju ovog kraja, da razgovaramo sa ljudima koji su porijeklom iz ovog slobodarskog dijela Republike – rekao je Dodik i dodao da republičke institucije ulažu u razvoj svih dijelove Srpske, koja stoji stabilno i institucionalno i finansijski.

Cvijanović je ponosna, kaže, što su republičke institucije investicijama značajno doprinijele razvoju ovog kraja.

– Znajući kroz kakva smo teška vremena prolazili, suočavajući se sa različitim izazovima, moramo biti ponosni na ono što imamo i da to čuvamo, a to je naša Republika Srpska – rekla je Cvijanović obraćajući se parohijanima.

 

– Ovo je prvi put da su predstavnici republičkih i državnih vlasti došli kod nas u posjetu, te veliko hvala Dodiku, Cvijanović, ministrima, predstavnicima opštinskih i gradskih vlasti što su izdvojili vrijeme za našu parohiju – dodao je paroh Mile Drinić

Okupljanju parohijana je prisustvovao i predsjedavajući Savjeta ministra Zoran Tegeltija, te predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić.

Autor: RTRS