Bez obzira koliko bili lijepi, šarmantni ili uspješni, uvijek postoji mogućnost da će neko pokušati da izmanipuliše vašim osjećanjima.

Emocije i zaljubljenost skoro uvijek nam pomute um zato se i kaže da je ljubav slijepa. Kad volimo skloni smo idealizovanju, pa čak i one osobe koje uopšte nisu dobre po nas. U tim trenucima ne vidimo nečije mane i slijepi smo i na signale upozorenja.

Koliko god bili pametni, privlačni, harizmatični neko, jednostavno, neko jednostavno neće cijeniti vaše kvalitete. Da biste izgradili zdrave odnose i veze morate poraditi na sebi.

Toksične veze nas iscrpljuju, narušavaju samopouzdanje – u suštini, apsolutno nikakve koristi nemamo od takvih veza. Najbitnije jeste da ih na vrijeme prepoznate kako biste prestali sve dublje da ulazite u začarani krug.

Radite na samopoštovanju i samopouzdanju

Što više sumnjate u sebe i svoju posebnost, to ćete biti veći “magnet” za osobe koje će iskoristiti to! Morate osvijestiti sebe, svoje uspjehe i prihvatiti u potpunosti i vaše dobre i loše strane. Kada postanete svjesni koliko vrijedite i drugi će vas više cijeniti. Manipulatori obično iskorišćavaju vaše slabosti upravo protiv vas, a to vam nije potrebno u životu.

Samoća je nekada bolja od veze

Kada naučite da ste dovoljne same sebi i da vaša sreća ne zavisi ni od jedne osobe u vašem životu, paradoksalno zvuči, ali privući ćete više muškaraca. Potrebno je zavoljeti život i prilike koje pruža, a ne pogrešno vezivati sreću za drugu osobu. Uživajte u životu i svim prilikama koje vam pruža. Ako po svaku cijenu srljate u vezu, nećete upoznati sebe, a postoji i velika mogućnost da ćete završavati u lošim vezama sa ljudima koji vas ne poštuju.

Ne tražite izgovore za loše ponašanje

Nemojte nalaziti izgovore za ponašanje vašeg partnera ako se konstantno zbog njega osjećate nedovoljno voljeno, zapostavljeno i u drugom planu, piše Magazin Novosti. Osoba do kojoj je suštinski stalo do vas neće dozvoliti da se tako osjećate! Ako mu niste prioritet u mnogim situacijama, sakriva vas od bliskih ljudi, odlaže stalno viđanja i dogovore – takva osoba vam nije potrebna u životu.

Izvor: Srpskainfo