Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas na 31. posebnoj sjednici Informaciju i set zaključaka o međunarodnoj, političkoj i bezbjednosnoj situaciji – mjesto i uloga Republike Srpske.

U posebno usvojenom Zaključku se navodi:

“Narodna skupština Republike smatra da je neutralan stav po pitanju sukoba između Rusije i Ukrajine i protivljenje uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji u interesu Republike Srpske u okviru trenutne međunarodne, političke i bezbjedosne pozicije Republike Srpske”.

Pored ovog Zaključka Narodna skupština Republike Srpske usvojila je još deset Zaključaka  u vezi Razmatranja Informacije o međunarodnoj, političkoj i bezbjednosnoj situaciji – mjesto i uloga Republike Srpske.

Zaključke su podržali poslanici: SNSD, US, DEMOS, SP, NPS, NDP, DNS, SPS, SDS, te nazavisni poslanici Nedeljko Glamočić, Tomica Stojanović i Stevo Joksimović pa čak i Nebojša Vukanović.

Svi su podržali Zaključke ali ne i PDP.

Ovim potezom, Branislav Borenović i njegova stranka, ponovo su pokazali da okreću leđa Republici Srpskoj te da rade sve kako bi je izdali i prodali.

Nije to ništa strano, patriotizam u koji se kunu, pokazali su davno kada su Srbe isporučivali sudovima, a dok su usput sticali imovinu po Velikoj Britaniji.

Izvor: ATV