Projekat ”Feel Kozara” dobija nastavak. Ovaj put  riječ je o ”Feel Kozara-Explore” u kojem učestvuju turističke agencije Prijedora, Novog Grada, Gradiške, Kozarske Dubice i Kostajnice. Kroz ovaj projekat biće realizovane brojne aktivnosti, a jedna od njih je i nabavka opreme mikro, malim i srednjim preduzećima. U turističkim organizacijama ističu značaj projekta za sve opštine u cilju promocije turizma i ugosteljstva.

”Ono što je značajno za Kozarsku Dubicu je da ćemo kroz ovaj projekat uspjeti da edukujemo ugostitelje sa područja naše opštine. Dobićemo degustacijsku salu, a to je još jedan vid proširene turističke ponude na području naše opštine”, istakla je Marijana Kotor, direktor Turističke organizacije Kozarska Dubica.

Projekat ”Feel Kozara-Explore” trebao bi da traje godinu dana, a vodeći partneri su  Razvojna agencija ”Preda” i Nacionalni park Kozara.

”Osnovne aktivnosti projekta su rad na zajedničkom turističkom proizvodu kompletne regije odnosno svih opština koje gravitiraju planini Kozari. Jedan dio aktivnosti biće usmjeren na Nacionalni park Kozara, a to je  unapređenje smještajnih kapaciteta i modernizacija Muzeja na Kozari”, navela je Milena Gnjatović Simatović, projekt menadžer  Agencije ”Preda”.

Rezultat prethodnog projekta ”Feel Kozara” bio je odličan, zbog toga je i dobio nastavak. Ništa ne bi bilo moguće bez dobre saradnje sa Gradskom upravom ističu iz Agencije ”Preda”.

”Pokušavamo zajedno sa Gradskom upravom i okolnim opštinama unaprijediti našu turističku ponudu i nadamo se da će cijeli ovaj savjet sa lokalnog nivoa preći na regionalni. To je samo dokaz da je ”PREDA” prerasla svoju prvobitnu funkciju lokalne razvojne agencije i da se trudimo da postanemo regionalna i mislim da smo na pravom putu što pokazuju i prethodni projekti”, dodao je Aleksandar Drljača, v.d. direktora Razvojne  agencije ”PREDA”.

Vrijednost projekta ”Feel Kozara-Explore” je oko 330 000KM. Finasira se sredstvima Evropske unije i Saveza Republike Njemačke kroz EU4 Bussines Recovery program.

Izvor: kozarski