Direktor “Autoputeva” Republike Srpske Slobodan Stanarević trvdi da je samo pet dana od preuzimanja dužnosti, otkrio sumnjivu aukciju za zimsko održavanje auto-puta 9. januar.

Istu je prije dva mjeseca raspisao bivši direktor Dušan Topić, tvrdi Stanarević.

Kako saznaje ATV, riječ je o aukciji za održavanje autoputa “9. januar”, odnosno dionica Prnjavor-Doboj, te Johovac-Rudanka na Koridoru 5c, a na period od četiri godine.

Na istu, prijavili su se između ostalih, “Kozaraputevi” i “Bijeljina put” koji su ni manje ni više dali ponudu od 0,01 fening plus PDV, a sve u cilju kako bi dobili tender.

“Ovakva stvar nikada se nije desila u ‘Autoputevima’. Nekako mi je simptomatično da se to dešava baš kada sam ja imenovan, prije dva dana. Lično, smatram da je to malo i udar na mene. Ja sam zakazao sastanak u petak sa obojicom vlasnika i da vidim o čemu se tu radi.

Da li je to udar na mene, da li je to slučajno urađeno ili je to njihov međusobni rat. Moramo to raščistiti. Najvjerovatnije ću sazvati Nadzorni odbor, da vidimo kako ćemo postupati prema tom tenderu”, kaže Stanarević.

On ističe da je aukciju sa ponedjeljka, prolongirao za danas, 8. jun, kako bi provjerio da li su procedure ispoštovane po Zakonu o javnim nabavkama.

“Aukcija je raspisana prije neka dva mjeseca, prošla je procedura i u ponedjeljak je trebala da se održi ista, ali ja sam odgodio za dva dana, kako bih provjerio o čemu se radi i da li je procedura sprovedena po Zakonu o javnim nabavkama. Najviše ovdje krivim upravo Zakon o javnim nabavkama. On se može lako podesiti.

Ali, mislim da nije dobar”, dodaje direktor “Autoputeva”, Slobodan Stanarević.

Pored gore navednih firmi, na listi su se još našli “MG Mind” i “Prijedorputevi”. Oni su ponudili 68.000, odnosno 8.499.197 KM.

Autor:atv, foto: faktormagzin