Pacijenti, zdravstvni radnici i ja kao direktor Univerzitetskog kliničkog centra smo ogročeni dojavama o bombama, rekao je za RTRS Vlado Đajić, direktor ove ustanove.

Đajić kaže da su današnje dojave o bombama “treći teroristički napad” na ovu ustanovu, jednu od najvažnijih u Republici Srpskoj.

– Prije desetak dana smo takođe imali dojave o bombama, a prošle godine sa istim efektima smo imali “teroristički napad” od ljudi koji su izmislili aferu kiseonik – naveo je Đajić.

On je istakao da dojave o bombama mogu da pošalju samo bolesni umovi kojima ništa ne znače ni bolesna, ni tek rođena djeca, kao ni teško bolesni pacijenti.

– Morali smo porodilje i trudnice danas izvoditi isred UKC-a po kiši i nevremenu i to je bila strašna slika – istakao je Đajić.

Podsjećamo, ponovo danas je upućena lažna dojava o eksplozivu postavljenom na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Dio pacijenata i medicinskog osoblja bio je evakuisan po primanju dojave, a nakon protiv-diverzionog pregleda uspostavljen je redovan rad.

Autor: RTRS