Nebojša Vukanović optužio je Centralnu izbornu komisiju BiH da je promijenila pravila u vezi sa prijavljivanjem kandidata za člana Predsjedništva BIH kako bi njemu onemugućila da se kandiduje.

Vukanović je za Federalnu televiziju objasnio da je podizanje novčanog limita sa 25.000 na 50.000 KM direktno uticalo da se ne kandiduje te da je to CIK uradila namjerno zbog njega.

Poznato je da SNSD ne priznaje proces izbora članova, bivših SDS-ovaca i PDP-ovaca koji su izbarani u sastav CIK-a.

Čak su se vodili i sudski sporovi u vezi tih imenovanjima ali je Sud BiH presudio da su imenovanja tih članova zakonita.

Ovom izjavom Vukanović je posredno optužio članove CIK-a , bivše članove PDP i SDS da su , podizanjem limita i mijenjanjem pravila u posljednji čas, faktički uticali na njegovu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.

Vukanović tvrdi da je limit ostao na 25.000 KM da bi se sigurno prijavio i bio kandidat sa srpskog člana Predsjedništva bez obzira na stav opozicije u Republici Srpskoj.

„50.000 KM je ipak bilo previše i nisam želio da rizikujem.“ Rekao je Vukanović.

Vukanović je optužio i SDP BiH i Vojina Mijatovića, potpredsjednika ove partije da dirketno rade u korist SNSD-a jer su u Republici Srpskoj kandidovali Mijatovića za člana Predsjedništva BiH.

Tako je Vukanović otvorio i front sa opozicijom u Federaciji BiH.

Ostavio je mogućnost da će imati listu za Parlament Federacije BiH pa čak i za Skupštine kantona u Federaciji čime potvrđuje sumnje da je , kao eventulani kandidat za člana Predsjedništva računao i na veliki broj glasova, bošnjaka povratnika u Republiku Srpsku.

Autor:faktormagzin, foto:ftv