Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio da je krajnje perfidan i zlonamjeran pokušaj PDP-a da usvajanje budžeta predstavi kao prihvatanje nametnute odluke takozvanog visokog predstavnika.

– Niti Savjet ministara na čijem sam čelu, niti ja kao predsjedavajući nismo i ne priznajemo Kristijana Šmita kao visokog predstavnika a posebno ne podržavamo primjenjivanje bilo kakvih njegovih odluka – naglasio je Tegeltija za Srnu.

On je podsjetio PDP da je Savjet ministara usvojio budžet po svim zakonskim pravilima i regulativama i to prije oglašavanja Kristijana Šmita po ovom pitanju, te da je budžet po proceduri upućen Predsjedništvu BiH na razmatranje i usvajanje, što je i urađeno.

– Takođe, podsjećam PDP i da Savjet bezbjednosti UN nije potvrdio imenovanje Kristijana Šmita za visokog predstavnika, kao i da nametanje bilo kakvih odluka od bilo kog stranca nije legitimno i ne doprinosi rješavanju unutrašnjih problema u BiH – naglasio je predsjedavajući Savjeta ministara.

Tegeltija je ukazao da je PDP posljednja stranka koja ima moralni kapacitet da bilo koga komentariše i pozvao ih da prestanu da se bave lažnim optužbama zarad dobijanja jeftinih političkih poena.

Autor: SRNA/RTRS