Jedna osoba je poginula, a njih 18 je povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros kod Šimanovaca kada je mini-bus pun radnika sletio s puta i prevrnuo se.

Među povrijeđenima je i vozač autobusa (53), koji prema prvim informacijama, nije bio pod dejstvom alkohola. On je rekao policajcima da je čuo kako je nešto puklo na vozilu i da je onda odjednom izgubio kontrolu.

 

Na ovoj dionici jutros je bila smanjena vidljivost zbog magle.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci i fotografije sa mjesta nesreće. Na njima se vidi kako neki radnici povrijeđeni leže na travi kraj prevrnutog vozila, a oko njih su vatrogasci.

Radnici su jedni drugima pomagali da izađu iz vozila i pruže prvu pomoć kome je potrebno dok na lice mjesta nisu stigli ljekari, vatrogasci i policajci.

Na fotografijama se vidi i tijelo poginulog radnika.

Za sada javnosti nije poznat identitet poginulog.

Prema prvim informacijama dobijenim od očevidaca mogući uzrok nesreće je tehnička neispravnost vozila.

Kako nezvanično saznaje Blic, povrede se umnogome razlikuju, pa dok neki imaju povrede glave i kičme, drugi su dovedeni sa otvorenim ranama i trenutno su na ušivanju.

Dijagnostika i dalje traje, a ljekari povrijeđene šalju na skener kako bi utvrdili njihovo stanje.

Prema prvim informacijama, čak devet sanitetskih vozila iz Rume, Sremske Mitrovice i Inđije stiglo je na lice mjesta i zbrinulo je 18 povrijeđenih među kojima je i vozač mini-busa, prenosi Blic.