Grad Prijedor na Konferenciji o BFC u- povoljnom poslovnom okruženju, jedan je od gradova/opština, kojima je uručen certifikat nakon treće recertifikakacije.

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić uručila je danas na Jahorini certifikate povoljnog poslovnog okruženja koje su dobili Teslić, Prijedor, Gradiška, Laktaši, Doboj, Kotor Varoš i Zvornik. Certifikat za grad Prijedor je uručen načelniku Odjeljenja za privredu i preduzetništvo Radi Rosiću.

Grad Prijedor je predstavljen na Panelu o rezultatima BFC SEE, gdje je najuspješniji investitor upravo iz Prijedora, Raundliner,
Definisano je da je ovo investitor koji je ostvario najbrži rast, i u narednom periodu ova će firma ući i u četvrtu reinvesticiju.
Predstavnik na panelu je bio direktor ove firme Osman DŽamastagić koji je naglasio da je prvi saradnik pri investiranju u Prijedor upravo Gradska uprava. Ono što je važno naglasio je kontinuranu podršku Razvojne agencije PREDA. Sve uslove za početak poslovanja omogućio je Grad, a značajnu podršku su imali i od Vlade Republike Srpske. Istaknuto je da je Prijedor, kao BFC grad, dokazao kako se realizuje uspješna saradnja sa investitorom i da je specifičnost razvoja Raundliner-a kontinuirana mogućnost podsticaja, transparentnost Grada, mogućnost da se svakodnevno mogu obratiti gradu, odnono razvojnoj agenciji.
Tražiti rješenje za obrazovanu radnu snagu, očekuje riješenje od strane nadležnih, BFC predstavnici su takodje u redovnoj kominikaciji sa investitoroma.
Konferenciju je organizovala Privredna komora Republike Srpske i Mreža za povoljno poslovno okruženje Srpske koju čine Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo privrede i preduzetništva i Savez opština i gradova Republike Srpske.

Izvor: prijedorgrad