Raskol u opoziciji se nastavlja, a na to je i sam ukazao Nebojša Vukanović, koji se u svom novom tekstu požalio kako je izolovan od strane čelnih ljudi SDS-a i PDP-a.

Vukanoviću je zasmetalo što će na skupu opozicije u Višegradu, pred izbore za opoziv načelnika Mladena Đurovića, biti prisutan lider DNS-a Nenad Nešić, ali ne i on.

“Danas bi opozicija trebala održati skup u Višegradu i pozvati građane da u nedjelju izađu na izbore i glasaju za opoziv načelnika Mladena Đurevića, a nakon Cicka Bjelice, koji je prije 10-ak dana bio na skupu SDS-a u Višegradu, sada će Nenad Nešić biti udarna pesnica opozicije. Iako je prije samo nekoliko dana pljuvao po opoziciji, vrijeđao lidere opozicionih stranaka i kandidate, Nešić je ipak vedeta skupa u Višegradu”,napisao je Stanivuković.

Nije prisustvo Nešića jedino koje smeta Vukanoviću.On nije zadovoljan ni zbog dolaska Draška Stanivukovića.

“U Višegrad će doći i Draško Stanivuković, koji je napravio politički salto mortale učestalim koketiranjem sa režimom te nedavnim sastankom sa Dodikom, Željkom i Viškovićem, koji pravi veliku štetu opoziciji jer zbunjuje narod, pa će tribina u Višegradu dobro doći da se pokuša vratiti u javnosti na stari kurs, kad je Dodika i čelnika režima do izbora žestoko kritikovao dok nisu postali partneri u razvoju Banjaluke”, kaže Vukanović.

“U Višegrad hrle svi, a jedini koji je nepoželjan, iako pripada mojoj izbornoj jedinici, sam ja i moji saborci sa Liste za pravdu i red, koja očigledno smetamo svima. Čelnici SDS i PDP su se odlučili da pozovu Nešića i sa njim u prvom redu vode borbu, a nastavili da ignorišu i pokušaju izolovati mene, i neka im je sa srećom. Umjesto da budem rješenje, ja sam za ostatak opozicije uzrok problema, bar se tako postavljaju stvari odnosom prema meni i pokušavaju predstaviti u javnosti, a vjerovatno ćemo već u nedjelju u Višegradu vidjeti rezultate te i takve politike”, zaključuje on.

Podsjećamo, raskol u opoziciji se pokazao i prije nekoliko dana kada je Milan Miličević odustao od kandidature za jednu od dvije direktne funkcije ispred SDS-a.

Miličevićje tada pisao Predsjedništvu stranke i u tom pismu naveo da mu je lider SDS-a Mirko Šarović ranije poručio da “razmisli o povlačenju svoje kandidature da ne bi došlo do podjele u stranci i preglasavanja te da se predsjedniku SDS-a omogući kandidatura”.

Takođe je rekao da je Šarović dugo pripremao ambijent za svoju kandidaturu i da “sve drugo predsjednik smatra podjelom stranke”.

Ono što je možda i najupečatljivije, jesu tvrdnje Miličevića da je sjednica Predsjedništva SDS-a zakazana baš za momenat kada on ne može da joj prisustvuje, što, prema njegovim riječima govori mnogo”.

“Neću prisustvovati sjednici Predsjedništva. Prisustvovaću odbrani Diplomskog rada mog sina koja se održava upravo za vrijeme održavanja sjednice. Priznaćete, veoma jak razlog. Iako su organizatori upoznati s tim, iako sam to nekoliko puta naglašavao, zakazati sjednicu Predsjedništva SDS baš u tom momentu kada ja nisam u mogućnosti prisustvovati iz navedenih razloga, govori mnogo.,napisao je Miličević tada.

Izvor: ATV