Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara izjavio je Srni da mlađani lider DNS-a Bijeljina Miloš Stanišić još mora da raste i kao čovjek i kao političar da bi shvatio da je ozbiljna politika mnogo više od zamjene teza i adrenalin sportova.

“Borba za očuvanje Republike Srpske, njenog institucionalnog okvira i ustavnih nadležnosti ne može biti i nije nikakvo ‘busanje u prsa’, već mudro, politički hrabro i odgovorno ponašanje ljudi koji vide dalje od jednog ličnog mandata i samodopadljivih javnih istupa”, istakao je Šekara komentarišući Stanišićevu izjavu da je bolje da SNSD odmah prestane da se “busa u prsa” da je Republika Srpska s njima jača i da OHR redom nameće odluke od kada su navodni čuvari Srpske krenuli u političku ofanzivu.

Šekara je rekao da za razliku od nekih koji se trude da postanu ozbiljan faktor na političkoj sceni, SNSD odobrenje za vođenje svoje politike traži i dobija od naroda i ne ide nigdje po mišljenje.

“Mi Republiku Srpsku ne sanjamo, mi živimo svaki njen trenutak, trudeći se da je razvijamo i činimo jakom i uspješnom, pri čemu nismo spremni da se povijamo pred svakim problematičnim procesom, pa makar to donosilo i sankcionisanje od onih koji imaju samo jedan cilj – da do nestanka okrnje i oslabe Republiku Srpsku. Ako bismo to prespavali onda se ne bi ni probudili u svojoj kući”, poručio je Šekara.

On je naglasio da je SNSD uvjeren da su se svi borci Vojske Republike Srpske borili upravo za slobodnu i institucionalno jaku Republiku Srpsku, te da to i jeste ključni motiv da se danas u miru ne dozvoli bilo kome da je poništi, makar to značilo i političko žrtvovanje.

“Svako ko tu svetu borbu stavlja na teren dnevnopolitičke utakmice upravo se sprda sa njenim najvećim dostignućima i tekovinama”, zaključio je Šekara.

Izvor: ATV