Od danas, pa do 19. juna, na dijelu magistralnog puta Banjaluka-Prijedor biće postavljan završni sloj aslfalta, zbog čega će potpuno biti obustavljen saobraćaj od Ivanjske do Dragočaja, u dužini od 9,9 kilometara.

Kako je rečeno iz “Puteva RS”, zbog potpune obustave na ovom dijelu puta, saobraćaj će biti omogućen obilaznicama Omarska-Bronzani Majdan-Lauš-Banjaluka, te Prijedor- Kozarska Dubica-Gradiška-Banjaluka.

– Na navedne obilaznice biće upućen sav teretni saobraćaj, kao i putnici utranzitu – poručuju iz “Puteva Republike Srpske”.

Saobraćaj za lokalno stanovništvo, javni prigradski prevoz putnika, kao i vozila hitnih službi ivatrogasna vozila biće preusmjeren na lokalni puteve Potkozarje –Verići od magistralnogputa do Verića, Unis-Dragočaj-Mišin Han, Potkozarje-Jankovići-Brankovac, Verić polje- magistralni put do lokalnog puta Potkozarje-Verići, Mišin Han-Lipovci-Prijakovci.

– Mole se svi učesnici u saobraćaju, vozači, lokalno stanovništvo, pješaci ibiciklisti da imaju strpljenja i razumjevanja za radove koji će se izvoditi i obustavusaobraćaja u narednih devet dana – poručuju iz “Puteva RS”.

Kako su iz “Prijedorputeva” rekli za Srpskainfo, radovi će biti izvođeni tokom dva vikenda i pet radnih dana, kako bi gužve u saoobraćaju sveli na minimun.

– Ekipe na terenu će raditi od pet ujutro do osam, devet uveče. Već smo uradili 22 kilometra puta, a u ovom slučaju je specifično to što nema kvalitetne obilaznice u blizini. Alternativa za ovih devet dana bila je da radimo sa puštenim saobraćajem, ali tada bi sve trajalo tri mjeseca – rečeno je iz ovog preduzeća koje izvodi radove.