Naredni pun Mesec pruža neočekivane obrte, a kao i svaki, i tzv. jagodičasti, pojačaće naše emocije.

Međutim, u samom središtu ovog bitnog meseca nalazi jedan od važnijih astroloških događaja i njegov vrhunac — pun Mesec, koji će nastupiti u utorak 14. juna.

Tradicionalni, junski pun Mesec naziva se “jagodičastim”, a on će sijati još jače i bliže Zemlji nego inače, pa će delovati krupnije na nebu.

Ovaj pun Mesec biće u znaku slobodoumnog Strelca, dok će Sunce biti u duhovitim i druželjubivim Blizancima. Astrološki, pun Mesec generalno pojačava emocije i međuljudske odnose, a dovode tenzije do ključanja. Ali on i osvetljava jer svojom energijom pomaže da se stvari prepuste i sagledaju iz nove perspektive.

Budući da je pun Mesec u junu poslednji u prolećnoj sezoni, njegova vibracija je orijentisana na oslobađanja i pogađa mnogo jače, a inspiriše i da raščistimo neke stvari i pripremimo se za letnju magiju.

Jagodičasti Mesec većini će doneti uzbuđenja, lični rast i napredak i pripremu za nove avanture. Budući da će biti u vatrenom znaku Strelca, inspiriše nas da pogledamo dalje od neposrednog okruženja i počnemo da jurimo blago koje čeka na kraju duge.

Ovo je vreme za širenje vidika, promenu lične perspektive i let do zvezda, a važno je ostati optimističan i u teškim trenucima i pri postavljanju ciljeva — ne ograničavajte se!

Ipak, ostanite prisebni jer lunarna veza s Neptunom može da oteža jasno sagledavanje prilika. Srećom, u ostajanju nogama čvrsto na zemlji pomoći će nam sekstil s odgovornim Saturnom.

Moguće su i nove ljubavne romanse, a uravnotežena Venera će se uskladiti s nepredvidivim Uranom i doneti neočekivane obrte. Strastveni Mars će nas učiniti osetljivima, ali budite umereno defanzivni i spremni za promene, piše Glossy.