U Republici Srpskoj do kraja sedmice biće sunčano i toplo, povremeno i promjenljivo vrijeme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutru i tokom dana biće sunčano uz malu dnevnu oblačnost, a lokalno i veoma toplo i vruće. Prema večeri očekuje se porast oblačnosti na zapadu, pa u noći na petak ponegdje na zapadu i sjeveru može da padne koja kap kiše. Duvaće slab i promjenljiv vjetar.

Dnevna temperatura od 26 do 31, u višim predjelima od 22 stepena Celzijusova.

Oblačno vrijeme očekuje se u petak, 17. juna, ujutru i u sjevernim krajevima, uz slabu i mjestimično prolaznu kišu koja će se premještati na istok.

Poslije podne, nakon promjenljivog vremena s lokalnim mjestimičnim pljuskovima, očekuje se razvedravanje od zapada, a više oblaka uz mogućnost pljuskova zadržaće se na istoku i u Hercegovini.

Dnevna temperatura vazduha od 24 do 29, u višim predjelima od 18 stepeni Celzijusovih.

Prvog dana vikenda, u subotu, 18. juna, biće sunčano, samo na istoku sa malo više dnevne oblačnosti. Dnevna temperatura od 23 do 28, u višim predjelima od 19 stepeni Celzijusovih.

Veoma toplo i vruće očekuje se u nedjelju, 19. juna, pa će dnevna temperatura drugog dana vikenda biti između 26 i 31, na sjeveru i 33 stepena, a u višim predjelima od 22 stepena Celzijusova.

Autor: SRNA/RTRS