Grad Prijedor zadržao je status povoljnog poslovnog okruženja i po treći put uspješno prošao resertfikaciju takozvanih BFC uslova. Na konferenciji „Povoljno poslovno okruženje i povećanje investicija“, na kojoj je dodijeljen sertifikat Gradu Prijedoru, učestvovali su i predstavnici preduzeća „Roundliner BH“, koje je predstavljeno kao najuspješniji investitor.

“Vrlo rado i često spominjem grad Prijedor u pozitivnom smislu zato što smo, na samom početku, naišli na dobru, poštenu i finu komunikaciju, kako sa gradskom  administracijom, tako i sa Razvojnom agencijom ‘PREDA’”, rekao je Osman Džamastagić, direktor preduzeća „Roundliner BH“ Prijedor.

Rukovodilac prijedorske Kancelarije Područne privredne komore Banjaluka, Dijana Đaković, napominje da BFC sertifikat znači da je grad svoje aktivnosti usmjerio ka privlačenju investicija i poboljšanju uslova za već postojeće investitore.

“Svaka lokalna zajednica, koja ispunjava ovaj standard, sigurno ima transparentan rad i priliku da putem Privredne komore i mreže sertifikovanih gradova i opština dobije prioritet u kontaktima sa donatorima koji finansiraju različite projekte”, rekla je ona.

Načelnik Odjeljenja za privredu i preduzetništvo grada Prijedora, Rade Rosić, ističe da je treći resertifikat dobijen nakon što su dokumentovali pružanje usluga ili procesa za standard koji sadrži 12 kriterijuma i 74 podkriterijuma.

“Kompletna Gradska uprava bila je angažovana na pripremanju dokumentacije za sertifikat, jer trebalo je da dokažemo sve ono što već radimo”, rekao je Rosić.

Izvor: kozarski