Na redovnoj konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović prezentovao je rezultate rada za mjesec maj. Vujanović je rekao da su evidentirana 52 krivična djela. Rasvjetlјenost prijavlјenih krivičnih djela iznosi 90%, dok rasvjetlјenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu iznosi 66%. Iz oblasti zloupotrebe opojnih droga evidentirana su četiri krivična djela i 23 prekršaja,  a evidentirane su i 83 saobraćajne nezgode, od kojih je jedna sa smrtnim ishodom.

Protiv jednog lica podnesen je izvještaj za počinjena krivična djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ i „Zloupotreba položaja odgovornog lica“.  Osumnjičeni se tereti da je u periodu od oktobra 2020. godine do maja 2022. godine iskoristio položaj odgovornog lica i instalirao 12 uređaja za rudarenje kriptovaluta, saopšteno je na press konferenciji.

Vujanović je istakao da će u periodu od juna do septembra Policijska uprava Prijedor, u saradnji sa Auto-moto društvima, realizovati kampanju „Lako je brzinu smanjiti“ sa cilјem pobolјšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja. On je  apelovao na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise.

Imajući u vidu predstojeći period turističke sezone i godišnjih odmora, načelnik Vujanović  apelovao je i na građane da u slučajevima dužeg odsustva iz stambenih objekata preduzmu sve potrebne mjere kako bi zaštitili svoju imovinu od potencijalnih izvršioca krivičnih djela.

Izvor: kozarski