Stručni saradnik za materijalno-knjigovodstvene poslove u Policijskoj upravi Bijeljina Mirela Š. iz tog grada osumnjičena je da je zloupotrebom položaja uvećala plate mužu, djeveru i dvjema koleginicama te tako oštetila budžet RS za 217.285 KM, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske saopšteno je da je protiv M.Š. Uprava kiminalističke policije podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu Bijeljina za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

– Kontrolom nadležne službe, a potom daljom policijskog istragom utvrđeno je da je lice M.Š. zloupotrebila svoj položaj i prekoračila ovlaštenja stručnog saradnika za materijalno-knjigovodstvene poslove u Policijskoj upravi Bijeljina, te u više navrata uvećala iznos ličnih dohodaka za sebe, te lica B.Š., R.Š., B.Đ. i B.K., čime je pribavila protivpravnu imovinsku korist za sebe i navedena lica. Oštetila je budžet Republike Srpske u ukupnom iznosu za 217.285 KM. Lica M.Š., B.Š, B.Đ i B.K. su suspendovana i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak-navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Nezvanično, Glas Srpske saznaje da je osumnjičena duže vrijeme uvećavala plate mužu B.Š., djeveru R. Š. i koleginicama B.Đ i B.K. tako što je u elektronskom sistemu za obračun ličnih dohodaka mijenjala koeficijente i iznose. Ona je jedina kontrolisala taj sistem što je iskoristila za ove zloupotrebe.