Saobraćaj na čitavoj dionici magistralnog puta Prijedor-Banjaluka pušten je jutros od osam časova.

Preduzeće “Prijedorputevi” je rehabilitaciju dionice magistralnog puta od Ivanjske do Dragočaja završilo 2 dana prije roka.

Vozači sa kojima smo razgovarali zadovoljni su, kažu da su radovi odlično izvedeni i da je put dobar. Tokom prošlih sedam dana vozači su morali da koriste obilaznice i voze lokalnim putevima kroz seoska područja.

Direktor “Prijedorputeva” Radenko Crnogorac rekao je da nije bilo većih problema tokom izvođenja radova te da ih je poslužilo i vrijeme.

Ovo preduzeće je prošle godine izvodilo radove na dionici od Kozarca do Omarske, potom su ove godine u maju rehabilitovali dionicu od Omarske do Ivanjske, te u prošlih sedam dana od Ivanjske do Dragočaja. Ukupna dužina rehabilitovanog puta je 32,4  kilometra.

Ostalo je još da se uradio dio puta od Dragočaja do Prijedorske petlje u dužini od 4,9 kilometara. Iz “Prijedorputeva” poručuju da će blagovremeno obavijestiti javnost o datuma izvođenja radova na preostaloj dionici. Vrijednost investicije po tenderu “Puteva RS” iznosi oko 22 miliona KM.

Izvor: Srpskainfo