Dvodnevnom posjetom Beču, koja počinje sutra, Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRBRS) nastavlja sa aktivnostima intenzivne promocije investicionih profila opština i gradova Republike Srpske, kao i investicionog profila Republike Srpske.

Delegacija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske na čelu sa v.d. direktora Draženom Vrhovcem putuje večeras u Beč, gdje će sutra i prekosutra biti održano nekoliko sastanaka sa predstavnicima Privredne komore Beča, naše poslovne dijaspore i sa 40-ak austrijskih privrednika. Sastanci su organizovani uz nesebičnu pomoć Predstavništva Republike Srpske u Beču – saopšteno je iz IRB RS.

Austrijskim investitorima biće predstavljene investicione mogućnosti, potencijali i kapitalni projekti Republike Srpske, naših opština i gradova, kao i aktivnosti koje IRBRS sprovodi na snažnoj promociji potencijala Republike Srpske, čiji su cilj veći priliv direktnih stranih ulaganja u Republiku Srpsku, nova zapošljavanja i jačanje privrednog ambijenta.

U sklopu ovih aktivnosti prije desetak dana održan je sastanak delegacije Investiciono-razvojne banke Republike Srpske sa ambasadorom Grčke u BiH Dimitriosom Papandreuom. Dogovoreno je da IRBRS aktivno učestvuje na Međunarodnom sajmu u Solunu, od 10. do 18. septembra ove godine, s ciljem predstavljanja potencijala Republike Srpske, njenih opština i gradova privrednicima i organizacijama iz Grčke, kao i potencijalnim investitorima iz drugih zemalja.

U IRB RS najavljuju da je tokom jula u planu i posjeta Rusiji.

Namjera kojom smo se vodili prilikom kreiranja investicionih profila Republike Srpske, kao i naših opština i gradova, bila je da na jednom mjestu kompletiramo sve ekonomske, ali i turističke potencijale Republike Srpske i olakšamo pristup informacijama zainteresovanim investitorima.

– Investicioni profili, koje ćemo predstavljati na sajmovima, kongresima, konferencijama, u predstavništvima, ambasadama i na svakom mjestu gdje postoji šansa za dobru i kvalitetnu promociju Republike Srpske, biće dostupni i na engleskom jeziku, a u planu je prevod i na druge strane jezike – navode iz IRB RS.

Izvor: Srpskainfo