Strane službe ruše SDS, u kojima prednjače britanska i američka, tvrdi za ATV izvor blizak ovoj stranci. U SDS-u je nastao pravi haos i stranka bi, koja ionako već odavno puca po šavovima, mogla da bude potpuno uništena.

Nakon što je od kandidature odustao Milan Miličević, izvjesno je da bi mogao da se povuče i Mirko Šarović i to pod pritiskom stranaca. Ne pomaže ni to što je i Šarovic odavno blizak strancima koji konstantno pokušavaju da utiču na izborne procese u BiH.

Kako tvrdi naš izvor, Milanu Miličeviću otvoreno je rečeno da prestane i da razmišlja o bilo kakvoj kanidaturi. Jasno mu je sve stavio do znanja Johan Satler, tokom nedavne posjete Tesliću, šef Delegacije EU u BiH. Trenutno, službe pritišću Mirka Šarovica koji je svjestan da bi mogao da bude posljednji predsjednik najveće opozicione stranke u Republici Srpskoj.

Podijelio je svoje strahove sa nekolicinom bliskih ljudi i tako stvorio još veći haos u partiji koji, kako kaže naš izvor, nije očekivao. Barem ne od njemu bliskih ljudi. Kako god, SDS bi mogao da ostane bez kandidata za važne funkcije, a stranci su vec počeli sa pripremom svog omiljenog đaka. Ukoliko uspiju da pomaknu Mirka Šarovića, kao kandidat za srpskog člana Predsjedništva mogao bi da se pojavi Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke. Na taj način, stranci bi pokušali da zaštite svog omiljenog igrača u Srpskoj, što je svakako Stanivuković.

Naš izvor tvrdi da su stranci itekako upoznati sa borbom za nacionalne interese lidera SNSD-a koji im na poziciji srpskog člana Predsjedništva jednostavno smeta pa su odlučni u svojoj namjeri da kandiduju Stanivukovića u nadi da će mu njihova podrška biti dovoljna i da pobijedi. Istovremeno, srušili bi i SDS što im i ne bi bilo teško jer je od nekadašnje stranke ostala samo ljuštura, kaze za ATV izvor blizak SDS-u.

Izvor: ATV