Udruženje veterana “Garda Panteri” pozvalo je borce da ne nasjedaju na različite manipulacije i ocijenilo da sutra u Banjaluci neće biti održan nikakav protest na kome bi se riješio neki borački problem nego stranački skup na kome će se “iznijeti politički stavovi opozicije i napadati aktuelna vlast”.

Iz Udruženja je saopšteno da taj skup nije podržala Boračka organizacija Republike Srpske i nijedno značajno boračko udruženje.

– Pozivamo sve borce da ne nasjedaju na razne manipulacije i da ne idu na protest – saopšteno iz Udruženja veterana “Garda Panteri”.

Iz Udruženja su naveli da predstavnici veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata na terenu i na društvenim mrežama “djeluju kao aktivisti Јelene Trivić” i da se sa obilježjima veterana pojavljuju na njenim skupovima.

– Svjedoci smo da je i gradonačelnik Bijeljine /Ljubiša Petrović/ u kampanji 2020. godine manipulisao borcima i porodicama poginulih, a kad je došao na vlast zaboravio je sve što je pričao, pa se tako desilo da među 102 čovjeka koja je zaposlio u Gradsku upravu nema nijednog zaposlenog borca, jedno dijete poginulog borca je zaposleno, ali je zaposlio devetoro Bošnjaka – dodaje se u saopštenju.

Iz Udruženja veterana “Garda Panteri” istakli su da su zgroženi činjenicom da se svaki put pred izbore manipuliše borcima radi prikupljanja jeftinih političkih poena, te zatražili od Vlade Republike Srpske da se više sredstava izdvaja za boračke kategorije.

autor: RTRS