Prezentacija talijanske kompanije “Bosankar” biće održana u srijedu, 29. juna, u sali kina „Kozara” u Prijedoru, potvrđeno je u Razvojnoj agenciji “PREDA-PD”.Riječ je o kompaniji koja se bavi metalopreradom i  proizvodi i izvozi gotove montirane i lakirane kabine različitih dimenzija za razne vrste komercijalnih i poljoprivrednih  vozila.

Kompanija “Bosankar”, koja radi kompletan proizvod, zemljište  je krajem prošle godine kupila u novoj industrijskoj zoni u Prijedoru, Aerodromskom naselju , a predstavljanje će poslužiti da pokažu šta žele da rade u Prijedoru. U  prvom pogonu “Bosankara” trebalo bi biti otvoreno 50 novih  radnih mjesta.

U “PREDI” naglašavaju   da je dolazak “Bosankara” izazov za investitora, ali  i grad Prijedor da taj projekat realizuje s najboljim mogućim rezulatima.

“Ovo je na neki način i poziv svim zainteresovanim građanima koji traže neko zaposlenje gdje bi mogli više da se informišu o tom  šta ta kompanija nudi, koji su njihovi uslovi, na koji  način žele da realizuju tu investiciju. To je svojevrstan poziv i poslovnim subjektima u Prijedoru da se upoznaju s ovom   firmom,da se na neki način pokuša ostvariti  saradnja i da se vidi koji su daljnji pravci”, rekao je Bojan Jojić kooordinator Infocentra za investitore u razvojnoj agenciji “PREDA-PD. On je stava da je ovo dobra prilika za grad Prijedor  da zajedno s lokalnom, već postojećom privredom, ubrza zapošljavanje ljudi i privredni razvoj Grada.

Izvor: kozarski